При внезапен масиран миграционен натиск към нашите сухопътни граници България няма

...
При внезапен масиран миграционен натиск към нашите сухопътни граници България няма
Коментари Харесай

Президентът: Нямаме капацитет да се справим сами с мигрантски натиск

" При внезапен масиран миграционен напън към нашите сухопътни граници България няма потенциал да се оправи сама и по тази причина би трябвало да сме доста дейни и да използваме всички вероятни лостове и механизми на Европейски Съюз ", съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за извършената във вторник среща с премиера Бойко Борисов, представители на държавното управление и на службите за сигурност по отношение на ескалацията на напрежение в Близкия Изток.

Държавният глава още веднъж прикани за приемането на общ европейски проект за действие в случай на ненадейно нарастване на миграционния напън по външните европейски граници. Искането за приемане на подобен действен проект беше импортирано в Съвета на Европейски Съюз през април 2017 година, когато страната ни се представляваше от президента Румен Радев и беше разисквано на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

Помолен да коментира освобождаването на Джок Полфрийман, което внася разделяне в обществото, президентът съобщи, че няма да си разреши да разяснява правосъдно решение. „ Искам да прикани никой, било то извън или вътре в системата, да не се меси в работата на правосъдния състав “, акцентира още Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР